antwerpen-panoramaantwerpenantwerpen-skylineantwerpen-nightantwerpen-avond

Shop till you drop in de Stadsfeestzaal

Pal aan de Meir, een van de bekendste winkelstraten van Antwerpen, ligt ook nog een vier verdiepingen tellend shoppingcenter: de Stadsfeestzaal.

Antwerpen_winkelcentra-de-Stadsfeestzaal-k.jpgVroeger werden hier kunsttentoonstellingen, beurzen en feesten gehouden, nu herbergt het gebouw aan de Meir†circa veertig winkels, van de kledingmerken Urban Outfitters en Cos tot de Standaard Boekhandel en de International Magazine Store, en verschillende plekken om wat te eten of te drinken.

Na de inhuldiging in 1908 was de Stadsfeestzaal jarenlang in gebruik als feest- en tentoonstellingenzaal, tot het in 1983 tot monument werd verklaard. Er was nog maar net besloten om er een winkelcentrum annex appartementencomplex van te maken of het noodlot sloeg toe: in december 2000 legde een zware brand bijna het hele gebouw plat. De stalen dakconstructie en de historische gevels bleven gelukkig bewaard, maar het zou nog jaren duren voordat de zaal in oude glorie was hersteld. Sinds oktober 2007 is de Stadsfeestzaal weer open voor publiek.

Shopping Stadsfeestzaal
Meir 78 / Hopland 31
Antwerpen † Antwerpen_winkelcentra-de-Stadsfeestzaal-g.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!