antwerpen-nightantwerpen-avondantwerpen-skylineantwerpen-panoramaantwerpen

Antwerpen-Noord bruisender dan ooit

Antwerpen-Noord was lange tijd zoín plek waar je liever, of beter niet kwam. Een plek die daardoor in de vergetelheid raakte. De stad Antwerpen pompte het afgelopen decennium echter veel geld en stadsvernieuwing in dit deel van de stad, waardoor Noord weer meer en meer mee begint te doen met de rest van Antwerpen.

Chinatown
Een van toegangswegen naar Antwerpen-Noord is een kleurrijke pagodepoort. Hier verandert in Antwerpen in AziŽ. Je begeeft je in Chinatown. Dť plek in de stad om te smullen van de echte Chinese keuken of (goedkoop) te shoppen in de talloze Aziatische winkeltjes.

Antwerpen_chinatown

Wat verderop, rondom het De Coninkplein, waan je je pardoes in Afrika. Terwijl je in en rond de Handelstraat door de Marokkaanse gemeenschap wordt begroet, tref je nabij het Sint-Jansplein veel Portugezen.

Park Spoor Noord
Een van de zaken die op het lijstje van de stadsvernieuwers stond, was de aanpak van en voormalig spoorwegemplacement. In 2005 begon met de aanleg van wat nu Park Spoor Noord is. Een combinatie van hedendaags vermaak en de historie van de plek die het ooit was. Twee oude watertorens en drie oude spoorweggebouwtjes zijn de stille getuigen uit vervlogen tijden.

Antwerpen_park_spoor_noord

Het park is een van populairste plekken in Antwerpen en dat is niet gek. Er is voor ieder wat wils. Er kan gesport worden, er zijn openbare barbecues aanwezig (wel zelf kolen meebrengen), er is een skatebaan aanwezig en heel veel watervertier. Gedurende de zomermaanden bestel je een verkoelend drankje bij Bar Noord of prikje na een middagje zon een vorkje in restaurant Ga Nord. Een toffe plek in een oud koetshuis.

Antwerpen_park_spoor_noord

Tampico Park
Net wat verder uit het centrum, ligt het Tampico Park. Nog altijd in Antwerpen-Noord, om preciezer te zijn in de wijk Luchtbal. Een oud voetbalveld werd in deze wijk omgetoverd tot een pracht van een park. De groene, open, ruimte is een fijne ontmoetingsruimte voor jong en oud.

Antwerpen-Noord, the place to be
Met de recente ontwikkelingen, neemt de populariteit van Antwerpen-Noord meer en meer toe. Hetgeen tevens meer en meer (hippe) nieuwe ondernemingen en horecagelegenheden trekt. Bezoek je deze wijk, breng dan sowieso een bezoek aan MEATPACK, een cultureel centrum in een oude fabrieksloods.

Ben je voornemens in een van de parken te gaan picknicken, maar heb je geen zin om van thuis je versnaperingen reeds mee te nemen. Geen nood. Stap bij Caravan binnen. Gedurende de zomermaanden staan er bij deze toffe tent picknickmanden op de kaart. Bestellen, kleedje uitspreiden en genieten maar!

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!