antwerpen-panoramaantwerpen-avondantwerpen-skylineantwerpenantwerpen-night

Zurenborg: d art nouveau-wijk van Antwerpen

Neem vanaf Antwerpen Centraal de trein naar station Berchem of, ook leuk: pak de fiets en verken eens een heel andere kant van Antwerpen: de bijzondere woonwijk Zurenborg, beroemd vanwege zn architectuur.

Antwerpen_wijken-zurenborg.jpgDe bekendste straat in Zurenborg is de Cogels-Osylei, met bijvoorbeeld de art nouveau-panden De Roos en De Zonnebloem van architect Jules Hofman. Maar er zijn nog legio andere mooie straten en huizen die het bekijken meer dan waard zijn.

De vier Jaargetijden bijvoorbeeld, op de kruising Waterloostraat en Generaal van Merlenstraat: vier hoekhuizen luisterend naar inderdaad de namen Lente, Zomer, Herfst en Winter, in 1899 ontworpen door architect Joseph Bascourt. In de straten van Zurenborg tref je gevel na gevel met bijzondere architectonische details. En ding is duidelijk: in deze wijk kijk je liefst zoveel mogelijk omhoog!

Tijdens of na je rondje Zurenborg kun je bij verschillende tentjes terecht voor lunch, borrel of diner. Zoals Wattman of de Burgerij, beide op het Tramplein, of Brasserie Moskou op de Draakplaats. Antwerpen_wijken-zurenborg-g.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!