antwerpen-avondantwerpen-panoramaantwerpen-skylineantwerpenantwerpen-night

Wanneer naar Antwerpen?

Wat is de ideale tijd voor een dagje of weekendje Antwerpen? Wanneer heb je de meeste kans op zon en wanneer regent het (bijna) niet?

Antwerpen is zo dichtbij dat het weer er min of meer hetzelfde is als in Nederland. Een gematigd zeeklimaat dus, met normaal gesproken niet al te warme zomers en relatief milde winters. Wat de beste periode voor een bezoek aan Antwerpen is, valt dan ook moeilijk te zeggen. Eigenlijk vinden wij de stad het hele jaar door de moeite waard!

Wat valt er door het jaar heen zoal te doen in Antwerpen?

Januari: uitverkoop
Fashionista’s slaan hun slag tijdens de solden in Antwerpen: je vindt dan merkkleding voor een goede uitverkoopprijs, soms met wel 70% korting! (Ook in juli.)

April-september: torenbeklimming
Sinds 2000 is het, van april tot september, elke woensdag mogelijk om de toren van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal te bezoeken. Eerst is er een rondleiding in het Museum Vleeshuis, daarna wordt de kathedraaltoren beklommen. Kijk op de website van Museum Vleeshuis voor prijzen, tijden en overige informatie.

Juli: dance-festival
Tijd voor het jaarlijkse dance-festival Summerfestival: twee dagen lang staat de Linkeroever van Antwerpen in het teken van dance, met optredens van tientallen top-dj’s. In 2015 is het Summerfestival op 4 en 5 juli, kijk voor info op de website van het Summer Festival.

Juli: uitverkoop
Voor de tweede keer in het jaar is het solden, de grote uitverkoop! (Ook in januari.)

Augustus: jazzfestival
Jazzliefhebbers opgelet: wie nationale en internationale jazzmuzikanten wil zien optreden op een prachtige locatie, komt naar het festival Jazz Middelheim. In 2015 vindt Jazz Middelheim plaats van 13 tot en met 16 augustus, locatie: Park Den Brandt. Voor meer info kun je terecht op de website van Jazz Middelheim.

December: kerstmarkt
Raak alvast in kerststemming op de kerstmarkt van Antwerpen. Op en rond de Grote Markt staan allerlei kraampjes met kerstspullen en etenswaren. Plus: elk jaar in december is er een tijdelijke ijspiste op het Steenplein, langs de Schelde.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!