antwerpenantwerpen-avondantwerpen-panoramaantwerpen-skylineantwerpen-night

Op de fiets door Antwerpen

Met het fietsverhuursysteem van Velo Antwerpen verplaats je je heel gemakkelijk door de stad. In no time ben je van het Centraal Station bij de Schelde of bij het nieuwe MAS.

Antwerpen_Velo_fiets_1.jpgHoe het werkt? Dat is heel eenvoudig: ga naar de website van Velo Antwerpen en dan naar ‘Inschrijven’. Je kunt kiezen tussen een dagpas voor € 3,60 of een weekpas voor € 8. Vervolgens vul je een aantal basisgegevens in, zoals je e-mailadres, je mobiele nummer, je geboortedatum en je creditcardnummer, en kies je een wachtwoord.

Na inschrijving krijg je van Velo Antwerpen een GebruikersID en je zelfgekozen wachtwoord toegestuurd per e-mail en/of sms. Daarmee kun je een fiets aan een Velo-station afhalen. De codes zijn tot dertig dagen na aanmaak te gebruiken.

Tarieven
De fietsen zijn bedoeld voor korte ritten tussen de verschillende Velo-stations in Antwerpen. Als je de fiets steeds binnen een half uur terugplaatst in een van de rekken, betaal je niets extra boven op de dagprijs.

Gebruik je de fiets langer, dan betaal je meer: € 0,50 extra voor ritten tot een uur, € 1 voor anderhalf uur, en € 5 per begonnen uur voor ritten van langer dan 90 minuten. Op zich moet het geen probleem zijn om de fiets steeds binnen niet al te lange tijd terug te plaatsen, want de Velo-stations staan werkelijk door de hele stad, op heel veel verschillende plaatsen.

Ook handig: download de Velo App (geschikt voor iOS en Android). Daarmee kun je onder meer de Velo-stations in de buurt vinden, en opzoeken of er op een bepaald Velo-station fietsen beschikbaar zijn. Zie voor meer informatie de website van Velo Antwerpen

Antwerpen_fietsen-velo

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!