antwerpen-avondantwerpen-nightantwerpen-panoramaantwerpenantwerpen-skyline

Arboretum Kalmthout

Op een half uurtje van Antwerpen vind je de botanische tuin van Arboretum Kalmthout. Dat bestaat weliswaar al meer dan honderdvijftig jaar, maar je kon het niet altijd al bezoeken. Tegenwoordig gelukkig wel!

Antwerpen_Arboretum_Kalmthout_2.jpgBegonnen als proefterrein van een boomkweker uit Antwerpen is het Arboretum Kalmthout inmiddels uitgegroeid tot een bijzondere botanische collectie, met planten uit de hele wereld op een totale oppervlakte van 12,5 hectare. Vooral bomen en struiken, maar ook kruidachtige planten. Het Arboretum is van midden janauri tot eind november geopend. Wil je weten wat er bloeit tijdens jouw bezoek? Op de website vind je een handige bloeikalender.

Zo kom je er met de trein
Arboretum Kalmthout is vanuit Antwerpen heel makkelijk te bereiken met de trein. Neem vanaf Antwerpen Centraal de trein richting Roosendaal (op de website van de NMBS vind je de treintijden) en stap uit op station Kalmthout. De reis duurt ongeveer een half uur. Vlak naast het station vind je de ingang van het Arboretum.

Zo kom je er met de auto
Vanaf de ring rond Antwerpen richting Breda volgen, doorrijden tot E19, afrit 4 Kalmthout, eerst N117 en dan N111 richting Kalmthout volgen, vanaf de bebouwde kom van Kalmthout een kilometer verder, de spoorweg over en 70 meter verder vind je het Arboretum aan de rechterkant.†

Een andere mogelijkheid is: ring Antwerpen richting Bergen op Zoom (A12), afrit 13 Stabroek, rechtsaf op N111, na ongeveer 12 kilometer op deze weg is de ingang van het Arboretum aan de linkerkant.

Arboretum Kalmthout
Heuvel 2, Kalmthout
open: van midden januari tot eind november, elke dag van 10.00-17.00 uur

Foto's: Annelies Kooijman

Antwerpen_Arboretum_Kalmthout_5.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!