antwerpenantwerpen-skylineantwerpen-avondantwerpen-panoramaantwerpen-night

Pretpark Bobbejaanland

Nederland heeft de Efteling, België heeft Bobbejaanland. Een pretpark in Lichtaart, op zo’n drie kwartier rijden van Antwerpen.

Antwerpen_kinderen-bobbejaan.jpgEen dagje uit voor het hele gezin: in pretpark Bobbejaanland zijn meer dan veertig attracties, voor jong én oud. De Big Bang bijvoorbeeld, waarmee je met een rubberbootje van een hoge waterglijbaan gaat. En de Indiana River, een boottochtje door het oerwoud, waarbij allerlei geheimen en gevaren op de loer liggen. Of de nieuwste attractie van Bobbejaanland, de Dizz: met 55 kilometer per uur draai je rond in een karretje, hoog tussen de bomen!

Bobbejaan Schoepen
Bobbejaanland werd ruim vijftig jaar geleden opgericht door zanger-gitarist Bobbejaan Schoepen. Ook toen al waren er attracties, maar bovenal draaide het om show en variété. In de grote theaterzaal waren dagelijks optredens te zien van artiesten uit België, Nederland en Duitsland, zoals Rocco Granata, Louis Neefs, Will Tura en Bobbejaan Schoepen zelf natuurlijk.

Tegenwoordig ligt de nadruk op de attracties, maar ook zijn er nog altijd shows, zoals een Meet & Greet met de Smurfen of de Magic Bubble Show van de Italiaanse clown Marco Zoppi.

Bobbejaanland
Olensteenweg 45, Lichtaart

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!