antwerpenantwerpen-avondantwerpen-nightantwerpen-panoramaantwerpen-skyline

Seefbier, historisch streekbier uit Antwerpen

De Antwerpse Brouw Compagnie bracht het Seef bier in 2012 opnieuw op de markt. Het is een troebel blond bier met een kruidige smaak.

Uit hand gelopen hobby
Voor Johan van Dyck begon het als een hobby. Vol ijver ging hij op zoek naar het verloren gewaande recept van een oud Belgisch streekbier. Deze zoektocht mondde uiteindelijk uit de oprichting van de Antwerpse Brouw Compagnie.

Antwerpen_seef-bier

Seefbier terug op de kaart
In 2012 was de brouwerij een feit en werden de eerste flessen Seefbier gebotteld. Het legendarische Seefbier verdween meer dan acht decennia van de kaart, totdat de Antwerpse Brouw Compagnie het terug tot leven bracht. Zodat ook vandaag de dag iedereen van een glas Seef kan genieten. Het bier met haar unieke Belgische bierstijl staat terug op de kaart.

De Antwerpse Brouw Compagnie weten niet van ophouden. Nu zij het Seefbier succesvol gereanimeerd hebben, is men voornemens ook andere verdwenen of vergeten bieren opnieuw tot leven te wekken. Slechts enkele voorwaarden zijn daarbij van belang. De bieren dienen uniek, onderscheidend en lekker zijn!

Antwerpen_seef-bier

Bezoek de brouwerij
De brouwerij is gelegen in het Noorderpershuis in hartje Antwerpen, op loopafstand van het MAS op het 'Eilandje'/ Cadix wijk en is tijdens een rondleiding te bezoeken. Zo ontdek je de geheimen achter de schermen van een kleine, lokale en tegelijk moderne brouwerij. De gids geeft tijdens de rondleiding tekst en uitleg over bierbrouwen in Antwerpen alsmede de geschiedenis van de Antwerpse Brouw Compagnie en het Seefbier in het bijzonder. De tour voert langs de verschillende delen van de brouwerij. Zowel productieruimte, gistings- en rijpingstanks trekken tijdens de rondleiding van (ongeveer) een uur aan je voorbij.

Duik het café in
Geen tijd voor een rondleiding? Duik dan direct het brouwerijcafé in. Naast het het historische Antwerpse Seefbier drink je er alcoholisch vocht met namen als Bootje's Bier, Super Cadix of Nonkel Pater.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!