antwerpen-nightantwerpen-skylineantwerpen-panoramaantwerpenantwerpen-avond

Een Antwerps bolleke

Een bolleke is een biertje van de Antwerpse bierbrouwerij De Koninck (sinds 1833). Zijn naam heeft het bolleke te danken aan het speciale bolvormige De Koninck-glas.

Antwerpen_specialiteiten--antwerps-bolleke.jpgDit klassieke De Koninck-biertje is amberkleurig en heeft een kenmerkende moutige smaak. Brouwerij De Koninck, overigens de enige overgebleven bierbrouwerij in Antwerpen, maakt nog twee andere speciaalbieren: De Koninck Winter en De Koninck Triple d’Anvers, een ode aan de stad Antwerpen.

De brouwerij ligt op de grens van Antwerpen en Berchem, tegenover een stenen grenspaal met een gebeeldhouwde hand. Vandaar het handje in het logo van De Koninck: dat verwijst naar de hand op die grenspaal.

Brouwerijtour
Vanaf september 2015 kun je in de vernieuwde brouwerijen van De Koninck een tour maken door de brouwerij. Tijdens deze interactieve brouwerijtour wordt je volledig ondergedompd in de wereld van de Stadsbrouwerij. In verschillende themaruimtes kom je alles te weten over Antwerpen als bierstad, de Belgische bieren en het complete brouwproces van het beroemde 'bolleke van De Koninck'. Tal van interactieve middelen en audiovisuele effecten zorgen voor een mooie beleving. Geniet aan het eind van de tour van een perfect getapt bolleke!

TIP: Bestel je tickets voor de tour door Brouwerij De Koninck van tevoren online. Inclusief bierproeverij en audioguide.

Bestel hier tickets voor brouwerij De Koninck

De Koninck
Mechelsesteenweg 291, Antwerpen

Antwerpen_brouwerij-de-koninck


Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!