antwerpen-panoramaantwerpenantwerpen-avondantwerpen-skylineantwerpen-night

Wandelen in de stad Antwerpen

Antwerpen is een stad die elke keer dat je er komt opnieuw verrast. Of je er nu komt om te winkelen, een terrasje te pakken of om je culinair te laten trakteren. Deze activiteiten zijn in deze gids echter niet de hoofdmoot maar onderdeel van vijf  bijzondere wandelingen die uitgebreid worden beschreven.  

Antwerpen_Boeken_Wandelen_in_Antwerpen_Odyssee_reisgidsDeze wandeltochten leiden je naar buurten net buiten het centrum van Antwerpen. Buurten die allemaal een eigen sfeer hebben. 
Je wandelt door de mooie groene art nouveauwijk, je slentert door de havenwijk en je bezoekt het museumkwartier. Je komt door buurten waar je de sfeer van de stad veel beter opsnuift dan op de Meir, de grootste winkelstraat van Antwerpen. Je krijgt er het gevoel in het buitenland te zijn. 

De gids heeft een handzaam formaat en een klein maar fijn, duidelijk lettertype. Er is veel nagedacht over de vormgeving en dat is te zien in hoe alle informatie aantrekkelijk wordt gepresenteerd. Zo heeft elke wandeling zijn eigen kaders met achtergrondinformatie over bijvoorbeeld art nouveau, Quinten Matsijs en de Zoo Antwerpen. De kaders zijn door een eigen logo snel te vinden. Trefwoorden in de tekst zijn vetgedrukt. 

De kaartjes beslaan 3/4 van de pagina, zijn goed leesbaar en hebben een legenda. De routebeschrijving is in rood gedrukt en wordt afgewisseld met informatie over wat je ziet en waar je allemaal langs loopt. De lezer wordt door rechtstreeks aangesproken wat heel uitnodigend is. En die lezers wordt achterin gevraagd tips, aanvullingen en verbeteringen door te geven die op de Odyssee website worden bijgehouden. De gids sluit af met een Antwerpen A-Z en een register.

Als er ballen of sterren te vergeven waren, zou deze gids het maximum aantal krijgen. Een aanrader en zijn geld dubbel en dwars waard. 

Zie ook de andere Odyssee reisgidsen op Stedenman-websites: 
- Wandelen in Rome
- Fietsen in Berlijn

Hanna de Heus (1964) studeerde kunstgeschiedenis in Amsterdam. Ze is werkzaam als literair recensent en als vertaler Engels-Nederlands. Tevens schreef ze een aantal romans. Hanna woont al ruim twintig jaar een paar maanden per jaar in Antwerpen en heeft de stad met eigen ogen zien veranderen. 

Wandelen in Antwerpen - vijf wandelingen door 't Stad
Hanna de Heus
Odyssee, 2023
ISBN 9789461231611
€ 18,50

Bestel Wandelen in de stad Antwerpen bj bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!