antwerpen-panoramaantwerpenantwerpen-avondantwerpen-nightantwerpen-skyline

Rubensgids Antwerpen

Deze Rubensgids Antwerpen brengt je naar de verschillende plekken in Antwerpen waar werk van Peter Paul Rubens te zien is. Je kunt er zijn huis bezoeken met het atelier waar zijn schitterende oeuvre tot stand kwam.

Antwerpen_Boeken_Rubensgids_AntwerpenJe komt ook langs de woningen van zijn vrienden Balthasar Moretus en Nicolaas Rockox, en je kunt schilderijen van hem gaan bewonderen in de historische kerken, in de ruimten waarvoor ze werden gemaakt. Maak kennis met de mens Rubens en de boeiende tijd van de barok. Volg de uitgestippelde wandeling langs alle Rubensbezienswaardigheden.

Irene Smets (1953) studeerde geschiedenis en filosofie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Zij heeft talrijke publicaties en artikelen over geschiedenis en cultuur op haar naam staan. Ze is de auteur van een reeks gidsen voor Belgische musea en monumenten: De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen, Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van Antwerpen, Het Groeningemuseum en Arentshuis Brugge, Het Memlingmuseum Brugge, Het Koninklijk Paleis in Brussel en De Koninklijke Serres van Laken.

Rubensgids Antwerpen
Irene Smets
Uitgeverij Lannoo, 2018
ISBN 9789401452045 
€ 14,99

Bestel Rubensgids Antwerpen bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!