www.antwerpen-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
antwerpen-avondantwerpen-nightantwerpen-panoramaantwerpen-skylineantwerpen

Vlaamse stoverij met bruin bier

Het is een typisch Vlaams gerecht: stoofvlees. Al helemaal als je er Vlaamse frieten bij serveert!

Antwerpen_recept_Vlaamse_stoverij_1.jpgIngrediŽnten†(voor 4 personen)
2 uien
30 g boter
800 g rundstoofvlees
peper van de molen en zout
5 dl bruin bier
1 witte boterham
2 el mosterd
1 takje tijm
1 laurierblad
maÔszetmeel

Bereiding
Snijd de gepelde uien in grove stukken. Smelt de boter tot ze de kleur van hazelnoten krijgt en doe er het stoofvlees in. Kruid met peper van de molen en zout. Voeg de uien toe en laat meekleuren.
Blus de pan met het bier. Leg er een boterham bestreken met de mosterd op. Voeg tijm en laurier toe en laat onder een deksel smoren. Afhankelijk van de taaiheid van het vlees duurt dit 1 ŗ 2 uur. Bind de saus eventueel met wat maÔszetmeel.

Extra lekker: serveer met Vlaamse frieten!

Bron: Njam!
Op de site van Njam vind je nog meer leuke recepten.†

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!