Vlaamse stoverij met bruin bier
Het is een typisch Vlaams gerecht: stoofvlees. Al helemaal als je er Vlaamse frieten bij serveert!
Ingrediënten (voor 4 personen)
2 uien
30 g boter
800 g rundstoofvlees
peper van de molen en zout
5 dl bruin bier
1 witte boterham
2 el mosterd
1 takje tijm
1 laurierblad
maïszetmeel
Bereiding
Snijd de gepelde uien in grove stukken. Smelt de boter tot ze de kleur van hazelnoten krijgt en doe er het stoofvlees in. Kruid met peper van de molen en zout. Voeg de uien toe en laat meekleuren.
Blus de pan met het bier. Leg er een boterham bestreken met de mosterd op. Voeg tijm en laurier toe en laat onder een deksel smoren. Afhankelijk van de taaiheid van het vlees duurt dit 1 à 2 uur. Bind de saus eventueel met wat maïszetmeel.
Extra lekker: serveer met Vlaamse frieten!
Bron: Njam!
Op de site van Njam vind je nog meer leuke recepten.