www.antwerpen-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
antwerpen-avondantwerpen-panoramaantwerpenantwerpen-nightantwerpen-skyline

Pannenkoeken met Elixir d'Anvers

Lekker recept: pannenkoeken met Elixir d’Anvers, de beroemde kruidenlikeur uit Antwerpen. Voor pannenkoeken met net dat beetje extra!

Ingrediënten

Voor het beslag:
1 liter melk
500 gr bloem
3 eieren
2 eigelen
een snufje zout
5 gr suiker
een scheutje Elixir d’Anvers
80 gr gesmolten boter

Voor de pudding:
1 liter melk
60 gr vanillepuddingpoeder
2 eigelen
2 eiwitten
125 gr suiker
poedersuiker
2 dl Elixir d’Anvers

Bereiding
Roer voor het beslag de bloem, de eieren, de eigelen en de helft van de melk goed door elkaar. Roer er alle klontertjes uit en breng op smaak met suiker, zout en Elixir d’Anvers. Voeg de rest van de melk toe, haal het mengsel door een zeef en voeg de gesmolten boter toe. Bak flinterdunne flensjes in een pannetje met weinig boter.

Breng voor de pudding 3/4 liter melk aan de kook. Meng het vanillepoeder, de eigelen, de suiker en 1/4 liter melk. Voeg deze samenstelling bij de kokende melk en laat goed doorkoken tot een stevige, niet al te dikke pudding.

Klop de eiwitten op tot sneeuw en roer ze samen met een flinke scheut Elixir d’Anvers met een houten lepel door de pudding.

Vul de flensjes met de pudding, vouw ze dicht, bestrooi ze met poedersuiker en begiet ze eventueel met nog enkele druppels Elixir d’Anvers.

Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Voor: 8 personen

Bron: www.wereldsmaken.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!