




Pannenkoeken met Elixir d'Anvers
Lekker recept: pannenkoeken met Elixir d’Anvers, de beroemde kruidenlikeur uit Antwerpen. Voor pannenkoeken met net dat beetje extra!
Ingrediënten
Voor het beslag:
1 liter melk
500 gr bloem
3 eieren
2 eigelen
een snufje zout
5 gr suiker
een scheutje Elixir d’Anvers
80 gr gesmolten boter
Voor de pudding:
1 liter melk
60 gr vanillepuddingpoeder
2 eigelen
2 eiwitten
125 gr suiker
poedersuiker
2 dl Elixir d’Anvers
Bereiding
Roer voor het beslag de bloem, de eieren, de eigelen en de helft van de melk goed door elkaar. Roer er alle klontertjes uit en breng op smaak met suiker, zout en Elixir d’Anvers. Voeg de rest van de melk toe, haal het mengsel door een zeef en voeg de gesmolten boter toe. Bak flinterdunne flensjes in een pannetje met weinig boter.
Breng voor de pudding 3/4 liter melk aan de kook. Meng het vanillepoeder, de eigelen, de suiker en 1/4 liter melk. Voeg deze samenstelling bij de kokende melk en laat goed doorkoken tot een stevige, niet al te dikke pudding.
Klop de eiwitten op tot sneeuw en roer ze samen met een flinke scheut Elixir d’Anvers met een houten lepel door de pudding.
Vul de flensjes met de pudding, vouw ze dicht, bestrooi ze met poedersuiker en begiet ze eventueel met nog enkele druppels Elixir d’Anvers.
Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Voor: 8 personen
Bron: www.wereldsmaken.com