antwerpen-nightantwerpen-skylineantwerpen-avondantwerpen-panoramaantwerpen

Middelheimmuseum: beroemde beelden in de openlucht

Een openluchtmuseum aan de zuidkant van Antwerpen: al wandelend door het park van het Middelheimmuseum bewonder je de mooiste beeldhouwwerken.

Antwerpen_musea-Middelheimmuseum-k2.jpgAuguste Rodin, Henry Moore, Alexander Calder, Panamarenko, het zijn slechts enkele van de vele kunstenaars die in de dertig hectare grote beeldentuin van het Middelheimmuseum vertegenwoordigd zijn. Je kunt de beeldhouwkunst op eigen houtje gaan bekijken (tip: haal bij de infobalie wel even een plattegrondje waar de beelden op ingetekend staan), maar wie meer achtergrondinformatie bij de kunstwerken wil, kan ook een audioguide huren of een rondleiding door een gids krijgen.

Themaspel voor kinderen
Speciaal voor kinderen van 5 tot 12 jaar is er Muzzzé, een museumspel in een koffertje. Er zijn tien thema’s; afhankelijk van de leeftijd en de voorkeur kies je een thema. Elk thema wordt geïllustreerd met vijf beelden uit de collectie. Het spelmateriaal en een handleiding zitten in een koffertje, dat je meeneemt in het park. Je vindt de koffertjes aan een rek op de binnenplaats van het Middelheimmuseum en in het Kasteel.

Middelheimkasteel
Begin je bezoek aan het beeldenpark in het – volledig gerenoveerde – Middelheimkasteel. Hier is de infobalie en kun je een audioguide huren. Ook is er een museumshop en een café.

Middelheimmuseum
Middelheimlaan 61, Antwerpen

Openingstijden: alle dagen behalve maandag, vanaf 10.00 uur, de sluitingstijd is afhankelijk van het seizoen en varieert van 17.00 uur in de winter tot 21.00 uur in de zomer.
Toegang gratis.
Audioguide: € 3 of gratis op vertoon van je Belgische treinkaartje (NMBS). Antwerpen_musea-Middelheimmuseum-g2.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!