antwerpenantwerpen-avondantwerpen-nightantwerpen-panoramaantwerpen-skyline

Alles over fotografie in het FotoMuseum

Wie van fotografie houdt, is bij het FotoMuseum aan de Waalsekaai in Antwerpen aan het goede adres.

Antwerpen_musea-FotoMuseum-k.jpgDe aanzet tot het huidige FotoMuseum van Antwerpen was de fototentoonstelling ‘125 jaar fotografie’ in Deurne in 1965, maar het museum zit pas sinds 1986 aan de Waalsekaai. Later werd er nog een vleugel aangebouwd en in 2004 werd een totaal vernieuwd FotoMuseum geopend, met verschillende tentoonstellingszalen, twee bioscoopzalen, een museumshop en een museumcafé.

Behalve bijzondere fototentoonstellingen – de afgelopen jaren was er bijvoorbeeld werk te zien van onder anderen William Klein, Anton Corbijn, Erwin Olaf en Stephan Vanfleteren – heeft het FoMu ook drie vaste collecties:

- De collectie Fotobeeld, bestaande uit internationale én Belgische fotografie, historische én actuele foto’s, kunst én documentaire fotografie, vrije én toegepaste fotografie, glasplaten, negatieven, diapositieven, autochromes, contactafdrukken, foto’s en fotoboeken.

- De collectie Fotoapparatuur, die de ontwikkeling van de fotografische technologie toont, van de camera obscura tot de digitale camera.

- De bibliotheekcollectie, met fotoboeken, literatuur over fotografie, tijdschriften en documentatiemappen met informatie over fotografen, instellingen en merken.

N.B. Speciaal voor kinderen (6-12 jaar) heeft het FotoMuseum een smARTbox, waarmee ze het museum aan de hand van foto-, zoek- en tekenopdrachten kunnen ontdekken.

FoMu
Waalsekaai 47, Antwerpen
open: di-zo 10.00-18.00 uur Antwerpen_musea-FotoMuseum-g.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!