antwerpenantwerpen-panoramaantwerpen-avondantwerpen-skylineantwerpen-night

Diamantmuseum DIVA

Begin mei 2018 opent in het historisch centrum van Antwerpen DIVA (het Italiaanse woord voor ster), een unieke publieksbeleving rond de betoverende wereld van diamanten, juwelen en edelsmeedkunst in de stad.

Om het verhaal van DIVA te vertellen, worden stukken uit de voormalige musea voor Diamant en Zilver tentoongesteld, aangevuld met stukken in bruikleen. Het belevingscentrum is hypermodern en ligt midden in het historische hart van Antwerpen.

Antwerpen_diva-diamantmuseum

In een buurt waar al sinds de zestiende eeuw edelsmeden, juweliers en diamantairs thuis zijn. Al sinds haar Gouden Eeuw staat Antwerpen bekend als de belangrijkste diamantstad ter wereld. Het was immers via de Schelde dat handelaars en ontdekkingsreizigers hun edelstenen en -metalen Europa binnenbrachten.

Antwerpen_diva-diamanten

Interactief museum
DIVA is een heuse interactieve diamant in de stad Antwerpen. Je kunt er de mooiste diamanten bewonderen en over de geschiedenis van Antwerpen als wereldcentrum voor de diamanthandel leren. Maar dat deel van DIVA ontdek je niet voor je eerst de diamantwereld hebt ervaren. Je wordt als bezoeker meegesleept in een interactieve tocht waar je alle aspecten van de edelsmeedkunst, juwelen en diamanten ontdekt.

DIVA Antwerp Home of Diamonds
Suikerrui 17-19, Antwerpen

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!