antwerpen-avondantwerpen-skylineantwerpen-nightantwerpen-panoramaantwerpen

Museum van Hedendaagse Kunst

Het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA) is een museum voor moderne en hedendaagse beeldende kunst, film en beeldcultuur. Het M HKA werd recent vernieuwd en toont nu ook een gratis toegankelijke permanente basiscollectie.

Het museum vond in 1987 een onderkomen in een verbouwde graansilo annex pakhuis uit 1926 aan de Waalsekaai in Antwerpen. De collectie bestaat uit internationale hedendaagse kunst vanaf 1970. Er worden jaarlijks verschillende tentoonstellingen gehouden.

Antwerpen_Mhka-museum-hedendaagse-kunst

Verbouwing
Het M HKA, ook Muhka genoemd, is na de verbouwing in 2017 gestart met een gratis toegankelijke permanente basiscollectie. Hier ontdek je werken van hedendaagse helden, historische trekkers en smaakmakers uit de wereldwijde collectie van het museum. Je kan op de gelijkvloerse verdieping terecht om kunst te bewonderen van Panamarenko tot Luc Tuymans en van Dan Flavin tot Jimmie Durham. Ook elders in het museum zijn permanent ge´nstalleerde collectiewerken te zien.

Antwerpen_mukha-mhka-museum

Naast de nieuwe permanente collectie werd ook de look & feel van het museum helemaal vernieuwd. De unieke entree, met een bibliotheek/leeszaal als eerste bezoekervaring, is het hart van het museum. Naast wisselende collectiepresentaties en jaarlijks vier grote projecten, brengt het M HKA ook een gevarieerd programma aan performances, lezingen, concerten, debatten, wandelvoordrachten, museumbabbels en museumontbijten.

Museum van Hedendaagse Kunst
Leuvenstraat 32, Antwerpen

Antwerpen_Mhka-museum-hedendaagse-kunst

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!