antwerpen-nightantwerpen-skylineantwerpen-avondantwerpen-panoramaantwerpen

Comics Station Antwerpen

Antwerpen is een nieuwe attractie rijker op een bijzondere plaats. Comics Station Antwerp is een indoor pretpark rond populaire Belgische stripfiguren en het is gevestigd in het treinstation Antwerpen-Centraal. Met meer dan 60 attracties en activiteiten op 4 verdiepingen, op een oppervlakte van meer dan 6200 m2, valt er heel wat te beleven. Ga met Lucky Luke de strijd aan tegen de Daltons, reis door de tijd met Suske en Wiske en glijd van de hoogste indoor-glijbaan van de wereld. Het nieuwe pretpark omvat verder een bioscoop, een grote binnenspeeltuin en een restaurant.

Comics Station Antwerp is een ode aan de Belgische strip. Het themapark is bedacht door drie mannen die bij Studio 100 hebben gewerkt. Ze willen de klassieke stripfiguren weer tot leven brengen en noemen Comics Station vooral een belevingspark, met niet alleen leuke mechanische attracties, maar ook tal van interactieve elementen en doe-activiteiten.

Antwerpen_comics-station

Thema
Het pretpark is opgedeeld in vier verdiepingen en zes themazones. In elke themazone ontmoet je steeds een andere populaire Belgisch stripfiguur waarmee je avonturen kan beleven: Suske en Wiske, Lucky Luke, de Smurfen, de Kiekeboes, Jommeke en Urbanus. Bij Suske en Wiske word je weggeflitst met de teletijdmachine van professor Barabas. Bij de Smurfen kun je meedoen met een feestje in het bos en in de Lucky Luke-zone zit je met z'n allen in de tramwagon en schiet je de Daltons van je af.

Glijbaan
Pronkstuk van Comics Station is zonder twijfel de 51 meter lange Comics Twist, die uit drie spectaculaire glijbanen bestaat. Met een hoogte van 22,5 meter hoog en lengte van 51 meter is het de allerhoogste en langste indoor glijbaan ter wereld. Het Comics Theater is een bioscoop waar bezoekers kunnen plaatsnemen in de digitale 4D rollercoaster van Lucky Luke. Ook is er een grote binnenspeeltuin waar kinderen heerlijk kunnen klimmen en klauteren: Comics Play. In de Comics Kitchen geniet je van lekkere Belgische specialiteiten.

Chip
Wie het park binnengaat, krijgt een slimme armband met een chip. Daarop worden de punten bijgehouden die je onderweg op de attracties verdient. De chip registreert de punten van de pretparkgangers, maar ook hun naam en moedertaal. Zo word je in het park persoonlijk en in het Nederlands, Frans of Engels aangesproken. Verschillende attracties worden aangepast aan je leeftijd, zodat iedereen met gelijke kansen kan meedoen.

Het pretpark in het station Van Antwerpen bevindt zich voor een groot gedeelte onder de grond, in een voormalige put tot maar liefst 18 meter diep. Het glazen plafond zorgt voor een toevloed aan natuurlijk licht.

Tickets en openingstijden
Tickets zijn online te boeken. Je hoeft dan niet in de rij voor de kassa en krijgt korting t.o.v. de prijs aan de kassa. Comics Station is iedere woensdag, zaterdag, zondag en op feest- en vakantiedagen (in BelgiŽ en Nederland) geopend. De openingstijden zijn op woensdag van 12.00 tot 18.00 uur, op zaterdag en zondag en tijdens vakanties van 10.00 tot 18.00 uur.

Binnenspeeltuin Comics Play en de glijbanen van Comics Twist zijn na de openingsuren van het park ook apart te bezoeken met een aangepaste toegangsprijs. De Comics Shop en het restaurant Comics Kitchen zijn elke dag open, ook voor wie het pretpark niet bezoekt, zoals treinreizigers of buurtbewoners.

Comics Station Antwerp
Pelikaanstraat 3, Antwerpen

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!