antwerpenantwerpen-panoramaantwerpen-nightantwerpen-skylineantwerpen-avond

Sint-Pauluskerk

Niet alleen de Sint-Pauluskerk in Antwerpen zélf is een bezienswaardigheid, ook de Calvarieberg ernaast, met z’n talloze beelden, is heel bijzonder.

Antwerpen_Sint-Pauluskerk_Calvarieberg_1.jpgDe Antwerpse Sint-Pauluskerk is een voormalige dominicaner kloosterkerk uit 1517, gebouwd in laat-gotische stijl. Het interieur bevat een zeventiende-eeuws orgel, prachtig houtsnijwerk, meer dan tweehonderd beelden en ruim vijftig schilderijen, van onder anderen Peter Paul Rubens.

Caravaggio
Onder de schilderijen in de Sint-Pauluskerk bevindt zich ook het altaarstuk ‘De Madonna van de Rozenkrans’ van Caravaggio uit 1606-1607. Althans... een kopie. Het origineel hangt tegenwoordig in het Kunsthistorisches Museum in Wenen.

Brand
In 1968 werd de Sint-Pauluskerk getroffen door een fikse brand. Gelukkig schoten buurtbewoners, onder wie ook prostituees uit de buurt, te hulp en brachten ze veel van de kunstwerken van de kerk in veiligheid.

Calvarieberg
Buiten, in de tuin van de Sint-Pauluskerk, vind je de zogenoemde Calvarieberg, een groep beelden die de kruisiging van Jezus voorstellen.

Sint-Pauluskerk
Sint-Paulusstraat 22, Antwerpen

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!