antwerpen-panoramaantwerpen-avondantwerpen-skylineantwerpenantwerpen-night

Een Zoo vol exotische dieren

Pal naast het Centraal Station van Antwerpen ligt de Zoo, met honderden exotische diersoorten op een oppervlak van maar liefst 11 hectare.

Antwerpen_monumenten-zoo_k.jpgEigenlijk heeft Antwerpen zijn dierentuin te danken aan Artis in Amsterdam. Want toen Jan Frans Loos, indertijd schepen en burgemeester van Antwerpen, in 1840 Artis bezocht, wist hij meteen: dit wil ik ook! En zo geschiedde: samen met Jacques Kets, die een ‘kabinet van natuurlijke curiositeiten’ bezat, richtte Loos de Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen op, de voorganger van de Zoo.

Vandaag de dag is de dierentuin een geliefde bestemming voor een uitstapje. Je ziet er allerlei beesten, ‘gewone’ en bijzondere: van giraffen en olifanten tot zwartvoetpinguïns en goudkopleeuwaapjes. En elke dag zijn er voedermomenten en trainingen die je kunt bijwonen.

Maar ook in architectonisch opzicht is de Zoo de moeite waard, zoals het ingangsgebouw aan het Koningin Astridplein, dat begin twintigste eeuw door de architect Emile Thielens werd ontworpen, en de Egyptische tempel, waar nu de olifanten verblijven.

Zoo Antwerpen
Koningin Astridplein 20-26, Antwerpen
elke dag open 10-17.30, in de zomer op zondag open tot 19 uur.  Antwerpen_monumenten-zoo_g.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!