antwerpenantwerpen-nightantwerpen-skylineantwerpen-panoramaantwerpen-avond

Gehaktballen en stoemp

In het Felixpakhuis in de trendy wijk het Eilandje in Antwerpen vind je een vestiging van Balls & Glory, het gehaktballenrestaurant met de beroemde gevulde gehaktballen van de Belgische tv-kok Wim Ballieu.

De eerste gehaktbal van Balls & Glory werd bedacht en gerold door Wim Ballieu, als kok bekend van de televisie in BelgiŽ. Hij zocht en vond een eenvoudig, origineel en lekker recept om hongerige magen een plezier mee te doen. In 2012 startte Balls & Glory als pop-up lunchrestaurant in Gent, ondertussen zijn er vestigingen in Antwerpen, Brussel, Gent, Leuven en sinds kort ook Eindhoven als eerste Nederlandse vestiging. Het doel van Ballieu is klip en klaar: 50 restaurants wereldwijd in 2025. Met in elk geval een Balls & Glory in New York.

Antwerpen_balls-glory-restaurant

Antwerpen†
In Antwerpen zit het restaurant in het Felixpakhuis in de populaire wijk het Eilandje, schuin tegenover het Museum aan de Stroom (MAS). Bij mooi weer kijk je vanaf het terras uit op het water van het Willemsdok en het MAS. De inrichting is stoer (zoals past bij gehaktballen) met lange houten tafels en banaken en een wand van houten pallets. Balls & Glory is in Antwerpen geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.30 tot 21.00 uur. Op maandag is Balls & Glory gesloten.

Antwerpen_balls-glory-felixpakhuis

Gehaktballen
Het concept van Balls & Glory is simpel. Gevulde gehaktballen met 'stoemp', stamppot, of een salade. Balls & Glory verwoordt het zelf als volgt: "Onze restaurant bieden een assortiment van handcrafted meatballs, filled with things we love. Of anders gezegd een echte Vlaamse gehaktbal, gevuld met onze favoriete ingrediŽnten. Een perfect huwelijk van heerlijk, artisanaal gehakt en innovatieve, pittige vullingen; gehuld in een modern kleedje en natuurlijk voorzien van de nodige glory.Ē

Antwerpen_balls-glory-gehaktballen

De gehaktballen van B&G bestaan uit 210 gram handgedraaid gehakt van varkens- of kippenvlees van eigen kweek, handcrafted & gekruid met de fijnste specerijen zonder kunstmatige additieven. Dagvers gedraaid in de open keuken van de restaurants. Voor de vulling kan gekozen worden uit combinaties als gruyŤre-parmesan, spinazie, ham-prei, kervel-spek, appel-cassonade, champignon-truffel, rode kool-peer, witloof-mosterd, blauwe kaas-pijnboompitten, pompoen-geitenkaas, raclette-spek en gerookte knolselder. Iedere dag is er keuze uit 4 gevulde gehaktballen, met varkens- of kippenvlees of vegetarisch.

Stoemp en salade
De gehaktbal wordt geserveerd op een bordje met stamppot, stoemp, op basis van handgeschilde aardappelen en wortelen, aangevuld met seizoensgroenten, een klontje hoeveboter en een flinke dosis nootmuskaat. Je kunt ook kiezen voor een salade bij de bal, een frisse en voedzame salade op basis van ratte du toucquet-aardappelen, witte kool, wortelen, radijs, komkommer en groenten van het seizoen, afgewerkt met een dressing van volle yoghurt en groene kruiden.

Antwerpen_balls-glory-gehaktbal

Bij de gehaktballen krijg je gratis een kan water en kan je verder kiezen voor homemade vruchtenlimonades (er wordt geen frisdrank geserveerd), koffie, thee, wijn en Belgische bieren van het vat of fles (in Antwerpen hebben ze bier van Vedett).

Antwerpen_balls-glory-restaurant-eilandje

Take-away
Je kunt de gehaktballen ook meenemen voor thuis. De ballen kosten 4,50 euro of 5 euro. Dagelijks is er keuze uit 10 smaken Glorious Balls. Opwarmen doe je in 27 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden.

Balls & Glory
Felixpakhuis De Markt, Godefriduskaai 30, Antwerpen

(foto's Albert van den Boomen)

Antwerpen_balls-glory-eilandje-restaurant

Antwerpen_restaurant-balls-glory

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!