antwerpen-avondantwerpenantwerpen-panoramaantwerpen-skylineantwerpen-night

Le Pain Quotidien

Een van de eerste vestigingen van deze internationaal bekende keten, en nog altijd een fijne plek om te ontbijten of te lunchen: Le Pain Quotidien aan de Steenhouwersvest in Antwerpen.

Antwerpen_Pain_Quotidien_1.jpgDe oorspronkelijke naam prijkt nog op de gevel, maar inmiddels staat ‘Het dagelijks brood’ beter bekend als Le Pain Quotidien, net als alle andere filialen van deze internationale keten. De vestiging aan de Steenhouwersvest in Antwerpen was een van de eerste (de állereerste werd in 1990 in Brussel geopend).

Lange tafel
In het begin was er alleen een smalle ruimte, met één lange gemeenschappelijke tafel waaraan de gasten konden aanschuiven. Maar inmiddels heeft Le Pain Quotidien ook het naastgelegen pand erbij getrokken, waardoor er veel meer tafeltjes en zitplaatsen beschikbaar zijn.

Hartig en zoet
Op de kaart: veel tartines (boterhammen), met bijvoorbeeld duurzame tonijnsalade of met hummus en gegrilde groenten. Maar ook salades, quiches en croques. En voor de liefhebber van zoet: chocoladecroissants, aardbeien-rabarbercrumble en wentelteefjes. Keus te over!

Meer filialen in Antwerpen
Le Pain Quotidien heeft behalve de vestiging in de Steenhouwersvest nóg twee filialen in Antwerpen: Mechelsesteenweg 45 en Lange Kievitstraat 107.

Le Pain Quotidien
Steenhouwersvest 48, Antwerpen

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!