antwerpen-panoramaantwerpen-avondantwerpenantwerpen-skylineantwerpen-night

Hedendaagse Fish & Chips bij Bia Mara

Na Antwerpen, Londen en de Kiekenmarkt in Brussel is het fish & chips restaurant Bia Mara tegenwoordig ook te vinden op het Londenplein in Elsene.

Liefhebbers van Fish & Chips zorgen ervoor dat ze een tafeltje te pakken krijgen bij restaurant Bia Mara in Brussel. Een populaire lunch- en dinerplek onder zowel bezoekers als inwoners van de Belgische hoofdstad. Bia Mara heeft sinds kort twee vestigingen in Brussel.

Fish & Chips
Barry Wallace en Simon White zijn het brein achter Bia Mara, een plek waar de fish en chips naar een hoger niveau getild wordt. In 2010 verkochten Barry en Simon fish & chips als streetfood in Dublin. Zij ontwikkelden samen een hedendaags concept, waarbij een traditonele en volkse vette hap wordt gepromoveerd tot een duurzaam en ecologisch verantwoord street food gerecht. Na de eerste vestiging van het restaurant in Brussel volgde in 2017 een gedurfde tweede vestiging in Londen, de bakermat van fish & chips. Daarna was Antwerpen aan de beurt en nu dus een tweede vestiging in Brussel op het Londenplein in Elsene.

Bij Bia Mara – keltisch voor ‘vis en schaaldieren’ – geen hompen industriële vis in een vette korst met kleffe frieten. Dit restaurant serveert een luchtige en krokante fish & chips-variant met smaakvolle, duurzaam gevangen en soms onbekende seizoensvis zoals heek, zeebrasem, zalm, schelvis, makreel of rode poon. Paneermeel van hoge kwaliteit en heerlijke sauzen, niet met azijn zoals in het Verenigd Koninkrijk, maar met heerlijke truffelmayonaise of wasabi met mint en limoensmaak, maken het visgerecht compleet.

Bij alle gerechten worden met de hand gesneden en met zeewier gezouten dikke frieten geserveerd die in 100% plantaardige olie worden gebakken. En garnituren als erwtenpuree met munt of bonen met chorizo. Reserveren is, helaas, niet mogelijk, dus kom op tijd als je je tanden in dit lekkers wilt zetten!

Bia Mara
Kiekenmarkt 41, Brussel
Londenplein 1, Elsene

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!