antwerpen-avondantwerpenantwerpen-nightantwerpen-panoramaantwerpen-skyline

Het verhaal van Antwerpen

Bart De Wever, sinds 1 januari 2013 burgemeester van Antwerpen, vertelt het verhaal van Antwerpen tijdens een wandeling langs 33 plaatsen. Hij staat onder meer stil bij het stadhuis en de spoorkathedraal, maar passeert ook langs de eerste petroleumhaven en een van de mooiste begraafplaatsen van het Europese vasteland. 

Antwerpen_Boeken_Bart_de_Wever_Het_verhaal_van_AntwerpenDe gevels waar we voorbijkomen, geven ons niet alleen een inkijk in de geschiedenis van Antwerpen. Ze wekken ook onze interesse om meer te weten te komen over wie de Antwerpenaar is. Daaruit blijkt een liefde voor de stad, en een liefde voor de stadsgemeenschap die er thuis is. Het verhaal Antwerpen geeft een blik op waar we vandaan komen. Om te begrijpen wie we zijn en om inspiratie te bieden voor wie we worden.

‘Het burgemeesterschap is niet gewoon een mandaat van de kiezer. Het is een ambt waarin je groeit. En terwijl je geleidelijk aan met dat ambt versmelt, geraak je in de ban van de stad. Van kleine anekdotes tot wereldschokkende gebeurtenissen: Antwerpen heeft een enorm mooi verhaal te vertellen. Maar dat verhaal vertelt ook iets over ons. Over wie we zijn, en waar we naartoe gaan. De stenen van de stad spreken niet alleen over het verleden. Ze maken ons niet alleen fier uit nostalgie. Ze geven ons kracht om zelfbewust een nieuw elan te geven aan onze stadsgemeenschap. Net daarom is het zo belangrijk om dat verhaal te vertellen. Het verhaal Antwerpen.’ — Bart De Wever

Het verhaal van Antwerpen
Bart De Wever
Pelckmans, 2023
ISBN 
9789464019360
€39,50 (hardcover)
€19,99 (ebook)

Bestel Het verhaal van Antwerpen bij bol.com  

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!