antwerpen-avondantwerpen-skylineantwerpen-nightantwerpen-panoramaantwerpen

De verdwijningen - Patrick Conrad

Antwerpen, 22 juli 1974. Op de werf van de premetrowerken wordt de rode handtas van professor Franse literatuur Rina Torfs teruggevonden. De speurders van de Antwerpse recherche stellen een routineonderzoek in naar haar verdwijning.  

Antwerpen_Boeken_Patrick_Conrad_De_verdwijningenOok haar voormalige vriend, de verlopen hippie en mislukte dichter Valère, begint een zoektocht in opdracht van haar steenrijke grootmoeder ‘Medusa’ Torfs. Hij komt terecht in een web van leugens en geweld. Rina’s verdwijning blijkt slechts de eerste in een steeds langere reeks.

De systematische afbrokkeling, aftakeling en uiteindelijke verdwijning van de machtige familie Torfs is een sprekende metafoor voor de verloedering van onze westerse samenleving, die in de jaren zeventig begon.

Patrick Conrad vat de suspense van dit tijdsgewricht in opnieuw een superieure roman noir. Naast schrijver is Patrick Conrad ook dichter, plastisch kunstenaar en filmmaker. Met zijn roman noirs won hij zowel de Hercule Poirotprijs als De Diamanten Kogel.

De verdwijningen werd genomineerd voor de Hercule Poirot-prijs en kreeg 4 sterren in de VN Detective & Thrillergids van 2022.

De verdwijningen
Patrick Conrad
Vrijdag, 2021
ISBN 9789464340044
€ 22,50 (paperback)
€ 11,99 (ebook)

Bestel De verdwijningen bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!