antwerpen-nightantwerpen-skylineantwerpenantwerpen-panoramaantwerpen-avond

Antwerpen - De gloriejaren

De stad die Antwerpen ooit geweest is, is vandaag de dag haast onherkenbaar. Verwoest door de vlammen en bombardementen van de wereldoorlogen is haar geschiedenis goed verstopt achter een façade van herbouwde monumenten. Toch was de havenstad ooit het middelpunt van de wereld.

Antwerpen_Boeken_Michael_Pye_Antwerpen_de_gloriejarenAls handelscentrum kende Antwerpen in de zestiende eeuw geen evenbeeld, en haar rijkdom en weelde leken ongeëvenaard. De stad van Plantijn en Brueghel stond bol van de bedrijvigheid. Bezoekers kwamen met hun koopwaar uit alle uithoeken van de wereld naar de stad waar de geldhandel floreerde.

Tegelijkertijd kende Antwerpen ook een schaduwkant: rellen, muiterijen en de inquisitie, die als een donkere wolk boven de joodse en protestante inwoners hing, lieten de uitzonderlijke welvaart van korte duur zijn. Desalniettemin blijkt de invloed van Antwerpen blijvend.

Met Antwerpen-De gloriejaren ontsluit bestsellerauteur Michael Pye het verhaal van een stad die tegen alle verwachtingen in opkwam als het kloppend hart van de zestiende eeuw, en in korte tijd de wereld wist te veranderen. Eén ding is volgens Pye zeker: zonder de Antwerpse geschiedenis zou vandaag niets hetzelfde zijn.

Even before Amsterdam there was a dazzling North Sea port at the hub of the known world: the city of Antwerp. Antwerp was sensational like nineteenth-century Paris or twentieth-century New York, somewhere anything could happen or at least be believed: killer bankers, easy kisses, a market in secrets and every kind of heresy. Michael Pye builds a picture of a city haunted by fire, plague and violence, but learning how to be a power in its own right in the world after feudalism. This is the Antwerp which was the proud 'exception' to all of Europe.

De Brit Michael Pye werkt als romanschrijver, journalist, historicus en omroeper. Twintig jaar lang pendelde hij tussen New York en Europa als politiek en cultuur columnist voor verschillende Britse kranten. 

Antwerpen - De gloriejaren
Michael Pye
De Bezige Bij, 2021
ISBN 9789403134215 
€30,98 (hardcover)
€13,99 (ebook)
€17,99 (ebook in English)

Bestel Antwerpen bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Order the ebook in English at bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!
09-09-2021

cornelis bom | Waarom de aanbeveling om het boek bij Bol.com te bestellen ? Ga niet voorbij aan de hard werkende boekenverkoopjongens en meisjes elders in den Lande .

09-09-2021

cornelis bom | Waarom de aanbeveling om het boek bij Bol.com te bestellen ? Ga niet voorbij aan de hard werkende boekenverkoopjongens en meisjes elders in den Lande .