antwerpen-panoramaantwerpenantwerpen-avondantwerpen-skylineantwerpen-night

Time Machine Antwerpen - Ottomer

Herken jij de straten en pleinen in het Antwerpen van weleer? Beroeps-Antwerpenaar Tanguy Ottomer dook in de archieven en selecteerde 50 foto’s van plekken in de Scheldestad.

Antwerpen_Boeken_Time_Machine_Antwerpen_Tanguy_OttomerSoms zijn de stadsgezichten op deze oude foto’s weinig veranderd, soms zijn ze zo goed als onherkenbaar. Dan is het zoeken naar gebouwen of andere oriëntatiepunten die je een hint geven. Sla de bladzijde om, ontdek waar de oude foto genomen werd én verwonder je over hoe exact dezelfde plek er vandaag uitziet door de lens van fotograaf Jeroen Verrecht.

Met de foto’s van vroeger op zak, trok hij door de stad om de 50 straten en pleinen opnieuw vast te leggen in het nu. Het resultaat zijn 50 bijzondere voor-en-na’s; het maakt van dit boek niet alleen een nostalgisch document om te koesteren, maar ook een echte conversation starter voor verschillende generaties.
Tekst in Nederlands en Engels.

Van de foto's is ook een memoryspel gemaakt. Combineer de recente foto’s met de archiefbeelden van dezelfde locaties. Test je geheugen en je scherpe blik met deze 60 memoryspelkaartjes met stadsfoto’s van vroeger en nu. 

Time Machine Antwerpen
Tanguy Ottomer
Luster, 2020
ISBN 9789460582721
€21,95

Bestel Time Machine Antwerpen bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!