antwerpen-avondantwerpenantwerpen-nightantwerpen-panoramaantwerpen-skyline

Handelsbeurs Antwerpen

De Handelsbeurs speelt een prominente rol in de geschiedenis van Antwerpen. Het was de plek waar in 1664 de Antwerpse Academie het levenslicht zag, waar eeuwenlang mensen samenkwamen om handel te drijven, te netwerken, aandelen te kopen en verkopen, waar feesten werden georganiseerd, vorsten werden ontvangen en Churchill werd gehuldigd. 

Antwerpen_Boeken_Handelsbeurs_Antwerpen_Tanguy_OttomerIn 1997 verloor het gebouw zijn functie als beurs en in 2003 stond het imposante pand een hele tijd leeg. Maar vandaag is de Handelsbeurs, na een zeer grondige renovatie waarbij de historische architectuur volledig intact is gebleven, opnieuw open. Het is een unieke, grootse locatie voor evenementen en congressen, die ook toegankelijk is voor het publiek. In de Schippersbeurs is nu een restaurant, en naast de Handelsbeurs komt een luxehotel.

In dit exclusieve salontafelboek vertelt Antwerpens populaire stadsgids Tanguy Ottomer over de bewogen geschiedenis van de Handelsbeurs, over de indrukwekkende architectuur en de minutieuze renovatie, over de feesten en shows die er plaatsvonden, en over hoe en dankzij wie de Handelsbeurs nu opnieuw een prachtige toekomst te wachten staat.

Beroeps-Antwerpenaar Tanguy Ottomer is de bekendste stadsgids en meest enthousiaste ambassadeur van ’t Stad. Zijn originele stadswandelingen en unieke, spontane aanpak leverden hem veel lof op in binnen- en buitenland; zo riep CNN hem uit tot “one of the 7 savviest tour guides in the world” en werd hij door Toerisme Vlaanderen gekozen als beste toeristische ambassadeur van Vlaanderen.

Handelsbeurs Antwerpen
Tanguy Ottomer
Luster Uitgeverij, 2020
ISBN 9789460582400
€49,25

Bestel Handelsbeurs Antwerpen bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!