antwerpen-avondantwerpen-skylineantwerpen-panoramaantwerpenantwerpen-night

De kaasfabriek - Simone van der Vlugt

De kaasfabriek van Simone van der Vlugt speelt in het Antwerpen van vlak voor de Eerste Wereldoorlog en in Amsterdam aan het eind van de 19e eeuw. Het†gaat over een moeder en een dochter die beide hun plek in een veranderende maatschappij proberen te vinden.

Amsterdam_Boeken_De_Kaasfabriek_Simone_van_der_VlugtAmsterdam, 1892. Lydia rouwt om de dood van haar ouders, die kort na elkaar zijn overleden. Ze heeft hun huis in Amsterdam en buitenhuis in Purmerend geŽrfd.†Ondanks het verlies zit ze vol ideeŽn voor de toekomst en voor het uitvoeren van haar vaders plannen: een moderne kaasfabriek beginnen, op stoomkracht en met een hoge productie.†Maar als vrouw alleen mag ze geen onderneming starten: ze moet samenwerken met een moderne boer uit de omgeving, Huib Minnes. Samen bouwen ze de grootste kaasfabriek van Noord-Holland.

Antwerpen, 1914. Nora, de dochter van Lydia, trouwt met Ralph Reymaekers en het paar vestigt zich in de havenstad. Na een ernstig conflict met haar moeder over haar afkomst is Nora blij weg te zijn uit Waterland. Maar dan breekt de Eerste Wereldoorlog uit en moeten ze vluchten uit Antwerpen. Hoe zal de toekomst eruit komen te zien voor deze vooruitstrevende vrouwen?†

Simone van der Vlugt (1966) is een van Nederlands grootste schrijfsters. Van haar thrillers werden in totaal meer dan twee miljoen exemplaren verkocht. Haar thrillerdebuut De reŁnie werd meteen genomineerd voor de NS Publieksprijs en is succesvol verfilmd.†

Haar boeken verschijnen onder andere in Engeland, Amerika, Duitsland, Spanje, Latijns-Amerika, TsjechiŽ, ItaliŽ, Denemarken, Hongarije en Litouwen.

De kaasfabriek
Simone van der Vlugt
Ambo|Anthos, 2020
ISBN 9789026351631
Ä22,99 (hardcover)
Ä13,99 (ebook)
Ä18,99 (dwarsligger)

Bestel De kaasfabriek bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Bestel de dwarsligger bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!