antwerpen-nightantwerpenantwerpen-avondantwerpen-panoramaantwerpen-skyline

Galgenmeid

Antwerpen 1582. De veertienjarige beurzensnijder en inbreekster Gitte Niemandsdochter wordt in de boeien geslagen door de stadswacht en ter dood veroordeeld. Ze ontsnapt ternauwernood aan de galg door de onderbaljuw ervan te overtuigen dat haar vader een Spaanse hertog is die bovendien adviseur is van koning Filips de Tweede. 

Antwerpen_Boeken_Galgenmeid_Jean_Claude_vanRijckeghemDe Nederlanden zijn in oorlog met Spanje en in ruil voor haar leven moet Gitte spioneren voor de Nederlandse prins van Oranje. Ze reist naar Sevilla en zal al haar list en handigheid moeten aanwenden om de strategische zeekaarten van de hertog te stelen.

Maar hoe langer Gitte in Sevilla is, hoe meer ze van de stad en de hertog gaat houden. Wanneer ze de elegante don Domingo ontmoet, slaat haar hart helemaal op hol. Ze probeert met alle middelen onder haar opdracht uit te komen... 

Met Galgenmeid publiceert het succesvolle schrijversduo Jean-Claude van Rijckeghem en Pat van Beirs opnieuw een beklijvende historische roman. 

Galgenmeid
Jean-Claude van Rijckeghem en Pat van Beirs
Davidsfonds/Infodok, 2017
ISBN 9789059088672 
€ 14,99 (paperback)
€ 12,99 (ebook)

Bestel Galgenmeid bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!