antwerpen-avondantwerpen-skylineantwerpen-nightantwerpen-panoramaantwerpen

Ganterie Boon

Ganterie Boon, midden in de modewijk van Antwerpen, is beslist de moeite waard om even langs te lopen, ˇˇk voor wie helemaal niet op zoek is naar leren handschoenen.

Antwerpen_Ganterie_Boon_4.jpgEigenlijk zouden we het bij de rubriek ĹMonumenten van Antwerpenĺ moeten plaatsen, zo mooi is het pandje waar Ganterie Boon in zit. Aan de etalage kun je al zien dat het hier een ouderwetse handschoenenwinkel betreft.

Binnen tref je hoge kasten vol platte dozen met een enorm assortiment aan handschoenen, in alle kleuren van de regenboog. Van de traditionele toonbanken tot de originele handschoenendozen, alles bij Ganterie Boon ademt de sfeer van ambachtelijkheid.

Geschiedenis
De winkel werd oorspronkelijk opgericht door twee Italianen, maar is sinds 1920 in handen van de familie Boon. Na al die jaren verkopen ze nog altijd handgemaakte handschoenen, vervaardigd in kleine ateliers in Frankrijk, ItaliŰ en Hongarije.

Ganterie Boon
Lombardenvest 2, Antwerpen
open: van half september tot half februari ma-za 10.00-18.00 uur, van half februari tot half september ma-za 11.00-18.00 uur

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!