antwerpen-nightantwerpen-skylineantwerpenantwerpen-avondantwerpen-panorama

L'Entrepôt du Congo

L’Entrepôt du Congo is een traditionele brasserie in een van de populairste wijken van Antwerpen (het Zuid), waar het goed Vlaams stoofvlees eten is.

Antwerpen_Entrepot_du_Congo_1.jpgBij l’Entrepôt du Congo – hoge ruimte, zwart-witte tegelvloer, houten tafels met marmeren blad – is het altijd prettig druk. De grote kaart biedt broodjes, salades en zelfs pastagerechten, maar dé aanrader in deze traditionele Antwerpse brasserie is, lekker Vlaams, het stoofvlees. Mét frieten natuurlijk!

Geschiedenis van het gebouw
Voordat brasserie l’Entrepôt du Congo zich hier aan de Vlaamsekaai in Antwerpen vestigde (in 1991), kende het gebouw heel verschillende eigenaren. De allereerste eigenaar was een bierbrouwer; zijn naam staat nog op de voorgevel: Brouwerij Brys Bornem.

Later zetelde hier het hoofdkantoor van een makelaar, en na de Tweede Wereldoorlog werd het een opslagplaats voor olie en benzine. Vanaf begin jaren zeventig was het een tijdlang een klein café, maar dat ging failliet. De huidige eigenaar, Wim Erpels, verbouwde het begin jaren negentig tot de brasserie-oude-stijl die het nu al jaren is.

L’Entrepôt du Congo
Vlaamsekaai 42, Antwerpen

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!