antwerpen-nightantwerpen-avondantwerpenantwerpen-skylineantwerpen-panorama

Barok Burez

Locatie: MAS, Antwerpen

In het kader van het culturele stadsfestival 'Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert' heeft fotograaf-kunstenaar Athos Burez een barokke solo-expositie in het MAS (Museum aan de Stroom) in Antwerpen. Met 80 beelden en installaties brengt hij een eigenzinnige en hedendaagse kijk op verschillende genres uit de stijlperiode: stillevens, portretten, landschappen en interieurs. 

Antwerpen_burez

Het werk van Burez herken je aan de haast surrealistische kijk op vertrouwde beelden, waardoor zijn foto's vaak tussen twee werelden lijken te zweven. In deze tentoonstelling brengt hij oude barokke aspecten op een vaak contrasterende manier samen met hedendaagse beeldelementen. Zo ontstaat een geheel nieuwe en unieke Barokke beeldcultuur, waar de overvloed en de verscheidenheid van de periode voelbaar is, maar alles ook mooi op elkaar aansluit als in een collage.

Antwerpen_athos-burez

De invloed van de schilderkunst is nooit ver weg in het werk van Burez, al voelt hij zich vrijer met een camera dan met een penseel. Nog voordat er een foto wordt genomen, gaat hij heel precies en bewust het beeld opbouwen met aandacht voor kader, belichting en de compositie van zijn installaties. Het is immers daar dat hij zijn typerende surreële maar toch tastbare sfeer weet te creëren. De nieuwe wereld die hij zo opbouwt daagt de verbeelding van de kijker uit, vaak met een vleugje humor. Hij heeft meer dan eens zijn werk in duo of in een groep tentoongesteld, maar nu is hij dus voor eerst te bewonderen in een solotentoonstelling in Antwerpen. De expositie is gratis toegankelijk en te zien in de wandelboulevard van het MAS.

Barok Burez
MAS, Antwerpen
Tot 21 april 2019