antwerpen-panoramaantwerpen-avondantwerpen-nightantwerpenantwerpen-skyline

AntwerpPhoto 2021

Locatie: Loodswezen, Antwerpen

In het prachtige gebouw van het Loodswezen in Antwerpen kun je tot en met 26 september 2021 terecht voor AntwerpPhoto. Met toonaangevende exposities toont deze internationale fotobiënnale wat er leeft binnen de fotografie. Bezoekers worden geïnspireerd en geprikkeld om in de wereld van fotografie en beeldcultuur te duiken én op ontdekkingstocht te gaan in het prachtige gebouw aan de oever van de Schelde. 

Antwerpen_AntwerpPhoto_Corbijn

Toonaangevende exposities
AntwerpPhoto toont enkeledoorlopende tentoonstellingen. Iconobelge is een ambitieuze groepstentoonstelling van meer dan dertig Belgische fotografen. De tentoonstelling is het resultaat van een persoonlijke zoektocht van curator Kaat Celis en 34 zorgvuldig uitgekozen topfotografen (gevestigde waarden naast jong aanstormend talent, zowel Nederlandstalig als Franstalig) in hun eigen archief. Wat vinden ze zelf iconisch? Welke foto is symbolisch? Wanneer werd een beeld een kantelpunt in hun carrière? 

Prix Carmignac is een kennismaking met de laureaten van de Prix Carmignac, een internationale prijs voor fotojournalistiek. 

Aparte tentoonstellingen zijn er met het werk Erwin Olaf, Steve McCurry en persfotograaf Jimmy Kets.

Antwerpen_antwerpphoto-michael-wolf

Loodswezen 
De fotobiënnale wordt gehouden in het Loodswezen, op de Tavernierkaai. Dit gebouw is tijdens de eerste editie van AntwerpPhoto voor het eerst open voor publiek. Het beschermde monument dateert uit 1890 en is een van de mooiste gebouwen in het centrum van Antwerpen. Het neorenaissancepaleis aan de oever van de Schelde werd ontworpen door Hendrik Kennes en Ferdinand J.A. Truyman. Tot voor kort werd het gebruikt als vertrekbasis voor de Antwerpse loodsen, die schepen vlot en veilig de Antwerpse haven in en uit begeleiden. Onder andere de sierlijke uitkijktoren, de binnenplaats en het beeld van Brabo op de voorgevel zijn blikvangers. 

Antwerpphoto 
Loodswezen, Antwerpen 
26 juni - 26 september 2021

Antwerpen_antwerpphoto-loodswezen