antwerpen-skylineantwerpen-avondantwerpen-nightantwerpen-panoramaantwerpen

Solden: uitverkoop!

Locatie: Antwerpen

Een stedentrip naar Antwerpen in de maand januari is extra leuk voor liefhebbers van shoppen, omdat dan de 'wintersolden' bezig is in de . In België mag een verkoper slechts 2 keer per jaar onder de benaming 'solden' een uitverkoop houden. Beide periodes van solden zijn bij wet bepaald. De wintersolden begint in 2024 op woensdag 3 januari en eindigt op 31 januari. Bovendien is er een koopzondag op zondag 7 januari.

Antwerpen_solden-uitverkoop

De zomersolden vinden volgens de wet plaats van 1 tot 31 juli. Als 3 januari of 1 juli op een zondag vallen, kunnen de koopjes de dag ervoor beginnen. Die verkoop vindt plaats om de seizoensvernieuwing van het assortiment van de verkoper door te voeren. Dat gebeurt door middel van een versnelde verkoop en verlaagde prijzen voor de producten van de huidige collectie.

Sperperiode
In België kent men ook een zogenaamde sperperiode voorafgaand aan de solden. Vóór het begin van de solden wordt een wachtperiode ingelast: van 3 december tot en met 2 januari voor de winterkoopjes. Tijdens die legale sperperiode is het bij wet verboden om in de kleding-, lederwaren- en schoenensector kortingen aan te kondigen.

Antwerpen_solden-wintersolden

Korting
Tijdens de solden hebben alle winkels in Antwerpen flinke kortingen op hun assortiment. De winkels starten aan het begin van de soldenperiode met kortingen van 30% en 40% en tegen het einde van de soldenperiode kunnen de kortingen oplopen tot wel 70%. Solden is overigens in België niet hetzelfde als de uitverkoop in Nederland. Een uitverkoop in België is een versnelde verkoop tegen lage prijzen die maximaal vijf maanden mag duren met als aanleiding een bijzondere omstandigheid. Bijvoorbeeld het overlijden van de eigenaar, het stopzetten van de activiteiten of het sluiten van de winkel.

Lees meer over de uitverkoop in Antwerpen in dit artikel.