antwerpen-panoramaantwerpen-nightantwerpen-skylineantwerpen-avondantwerpen

Winter in Antwerpen

Locatie: Centrum Antwerpen

De winter wordt groots gevierd in Antwerpen: van vrijdag 8 december 2023 tot en met zondag 7 januari 2024 vind je in de stad een extra large ijspiste op de Groenplaats, een gezellige kerstmarkt (van de Groenplaats via de Grote Markt en de Suikerrui tot aan het Operaplein), een reuzenrad aan de Schelde, een tubing-glijbaan en een sparrenbos met minigolf, een winter-wellness met sauna's, jacuzzi en hottubs in de Cruiseterminal en een kerststal met glazen wanden op de Handschoenenmarkt.

Antwerpen_kerst-kerstmarkt

Op vrijdag 8 december wordt vanaf zes uur 's avonds met een groots openingsfeest het startsein gegeven voor Winter in Antwerpen. Er zal een prachtig Noorderlicht boven de Schelde te zien zijn, net als videoprojecties op het stadhuis en een ijsshow met kunstschaatser Kevin Van Der Perren op de Groenplaats.

Kerstmarkt
Van 8 december 2023 tot en met 7 januari 2024 wordt in de binnenstad van Antwerpen de jaarlijkse grote kerstmarkt gehouden. De markt met tientallen chaletjes en kraampjes slingert door het centrum van Antwerpen en heeft een feestelijk aanbod van kerst-accessoires, ambachtelijke producten, kadootjes en lekkere hapjes en drankjes (glühwein..). De markt is dagelijks geopend van 12.00 tot 21.00 uur, op vrijdag en zaterdag tot 23.00 uur en op Kerstavond (24 december) tot 18.00 uur. 
Antwerpen_kerstmarkt

IJsbaan
De ijsbaan – een van de grootste en mooiste van de Benelux, met een aangepaste kinderpiste voor de kleintjes – staat op de Groenplaats. Na het schaatsen is het goed toeven op het terras van de winterbar, met zicht op de Antwerpse kathedraal. In het centrum van Antwerpen zijn de winkels ook op de winkelzondagen in december open. 

Winter in Antwerpen
8 december 2023 - 7 januari 2024

Foto's Carel Bruring

Antwerpen_kerstmarkt-3-carel-bruring

Antwerpen_kerstmarkt-kerst